tiistai 8. syyskuuta 2009

"Nyt mä en jaksa kattoo sun naamaa"

Kuinka voikin olla Jelenan naama inhottavaa katsottavaa. Taas toistan itseäni, mutta niin toistaa myös tuo hemmoteltu kakara. Tiedän, että vieroitusoireet tuottavat tuskaa, mutta olen itse kaikenlaista nähnyt ja kokenut, mutta Jelenan raivoaminen johtuu kyllä jostain muustakin, kuin vain tupakasta. Ja neiti kehtaa syyttää Kätliniä huomiohakuisuudesta. En ole tämän mielipiteeni kanssa yksin; Jelenan hieno pelitaktiikka on jo varmistanut hänelle häädön heti, kun se on mahdollista.

Toinen mahtava pelimies (monessakin mielessä) on Esa J. Tämä turhuuden kuningas paljasti heti korttinsa muille, kun kertoi slummilaisille säästelevänsä tupakkaa voidakseen tarvittaessa sotamaan niillä paikkansa paratiisissa. Taktiikka on muuten hyvä, mutta ehkä se täytyisi pitää itsellään - slummilaisilla on kuitenkin 50-50 mahdollisuus päästä päälliköksi ja häätämään Esa paratiisista.

Paratiisin uusavuttomat kärsivät tekemisen puutteesta ja -yllättävää kyllä - myös ruuasta. Kätlin valittaa, ettei graavilohesta ole hyötyä, kun ei ole leipää, jonka päälle sitä laittaisi. Eikö siellä tosiaankaan kukaan osaa leipoa? Kuinkas muutenkin voi olla noin mielikuvituksetonta porukkaa?

Slummin elämä pyörii omilla urillaan; Aamuisin ja iltaisin on tiukkaa kitinää ja keskipäivällä ollaan tyytyväisiä. 18-vuotias Lotta panee kyllä miettimään, olinko itsekin todella noin tietämätön maailman menosta saman ikäisenä? Lotta pohti Sampon kanssa päivätehtäviä ja totesivat, että koska hiekan tasoitus oli niin ölyttömän valtava urakka, täytyy seuraavan tehtävän olla paljon helpompi. Olen vakavasti huolissani Suomen nuoristosta; Ei nähtävästi olekaan vitsi se, että he eivät ole ymmärtäneet työnteon olevan raskasta. Työn pitää olla hauskaa, viihdyttävää, rentoa ja seksikästä. Moinen hiekan tasoittelu olisi monelle oikealle duunarille lepopäivä verrattuna normaaliin duuneihin. Palkaksi saaduista ruokatarvikkeista ja tyynystä olivat Lotta ja Sampo molemmat todella pettyneitä; Odottivatko nämä kiittämättömät kakarat todellakin, että BB:ssä pidetään hauskaa ja saadaan tuotannolta kalliita lahjoja ja lopuksi yksi saa 50 000 € ja kaikista tulee julkkiksia? Ainut lohduttava tieto on se, jos he ajattelevat näin vain TV-ohjelmasta, mutta Johanna tukiainen ajattelee samoin koko elämästä.

On ristiriitaista, että asukkaat väittävät nähneensä ohjelmaa ennenkin, mutta kuitenkin olettavat BB:n toimivan tasapuolisesti. Ninolle, jopa yhtä aikaa syöminen on loukkaavaa ja kaasun säästämisestä huolimatta hän haluaa toteuttaa yksilöllistä oikeuttaan syödä silloin kun haluaa. Ehkäpä slummilaisia auttaa jaksamaan toive paratiisiin pääsemisestä, mutta kyllä todelliset voittajat unohtavat murehtimisen ja ottavat ilon irti elämän pienistä iloista. Tässä suhteessa Tertun lähteminen hieman harmittaa - nyt siellä Esa A on ainut lohduttaja "kaltoin kohdelluille" kermaperseille.

Master of the Universe: Esa A
Skeletor: Jelena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti