tiistai 8. syyskuuta 2009

Ripaus kroisosta

BB on antanut slummilaisten nautinnoksi pienen lainauksen kroisos-tehtävästä; Eriarvoisuutta korostava siivous ja herroittelu -tehtävä varmasti entistä paremmin tuo esiin ne slummilaiset, jotka ovat tottuneet helppoon elämään, eivätkä osaa ottaa tehtävää huumorilla. Lotta luonnonlapsi ei vieläkään ymmärrä, että tehtävillä ansaittava nimeämisoikeus on paljon arvokkaampaa, kuin pari lanttua tai patja.

Spekulaatioiden katkaisemiseksi tähdennettäköön tässä, että nimeämisoikeus todellakin toimii "kaikki tai ei kukaan" -periaatteella, eli joko koko slummi saa nimetä, tai ei kukaan sieltä. Laiskottelijat saavat siis muiden vihat päällensä, mutta vihaiset kanssaslummilaiset eivät pääse heitä äänillään rankaisemaan, jos äänestyslupaa ei tule. Paratiisissa taas suurin osa antanee Jelenalle kaksi pistettä.

Mielestäni on ihan reilua, että BB kertoo etukäteen kuinka kauan seuraavia käänteitä saadaan osottaa. Uusi päällikkökisa ja nimeämiset on siis torstaina ja perjantaina valiyyu päällikkö saa tehdä uuden jaon slummiin ja paratiisiin. Päätös tulee olemaan vaikea, sillä kaikki ratkaisut ovat vääriä. Osa asukkaista osaa nähdä talossa olon kilpailuna ja ymmärtää että jokainen joutuu olemaan itsekäs. Jotkut taas eivät tätä ymmärrä ja antavat kateuden vaikuttaa valintoihinsa. Varmaa on kuitenkin, ettei kateudella kisaa voiteta.

Tuijan ja Kätlinin tämänpäiväinen keskustelu nostaa molempien osakkeita; Kätlin on ihan oikeassa siinä, että paratiisissa olon surkuttelu olisi valehtelua. He eivät voi kuitenkaan slummin oloja parantaa, miksi siis lässyttää siitä. Toisaalta, jos slummilaiset eivät kuitenkaan saa äänestää niin menee hyvä "vaalityö" harakoille. Kyllä paratiisilaisten olisi ehdottoman tärkeää tulla keskenään toimeen - mieluummin kuin slummilaisten kanssa.

BB vihjasi muuten täydentäneensä paratiisin tarvikevarastoja.. olisikohan siellä kauan kaivattua tupakkia?

Jos slummikin saa äänestää, äänestykseen joutuvat Jelena, Kätlin, Aso
Jos vain paratiisi äänestää, pudotus uhan alle joutuvat vain Jelena ja Kätlin
Joka tapauksessa 86,934 % todennäköisyydellä Jelena putoaa seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti